Експерименти/Направи сам

Во овој дел, преку интересни и корисни експерименти и игри, ќе може да научите нешто повеќе за електричната енергија. Ваше е да се обидете да ги направите вежбите и експериментите, а наше е постојано да ви нудиме нови и свежи предизвици.