QENDRA EKSPOZUESE “MATKA”

Energjia elektrike për ne ka qasshmëri vetëm me një “klik”, mirëpo evolucioni i saj është i gjatë, gjenial dhe i veçantë. Pikërisht për këtë e krijuam

Lokacioni: Hec Matka

Kanioni I Matkës, Komuna Saraj, Shkup

Janë vendosur më shumë eksponate të cilët shpjegojnë historinë e energjisë elektrike

HISTORIA E ENERGJISË ELEKTRIKE

Lajme

Kumtesë - Matka është fitues i çmimit “Muzeu i vitit”

Kumtesë - Matka është fitues i çmimit “Muzeu i vitit”, i cili ndahet nga ICOM ( International Council of Museums) – Maqedonia. Çmimi jepet me rastin e 18 majit- Ditës Ndërkombëtare të Muzeve për arritje të veçanta në veprimtarinë e muzeve për vitin 2017. Qendrën Ekspozuese “Matka” ...

Inxhinieri elektrike

Prodhimi i energjisë elektrike në Maqedoni

Në Maqedoni elektrifikimi filloi në fillim të shekullit të kaluar. Në vitin 1909 në Shkup u lëshua në përdorim termocentrali i parë për prodhimin e energjisë elektrike në Maqedoni. Termocentrali ka prodhuar rrymë njëkahëshe me fuqi prej 60 KS dhe me voltazh prej 220V. Energjia elek...

Lajme

Për qendrën

Qendra Ekspozuese “Matka” është qendra e vetme edukative në Maqedoni që merret me tema të energjetikës. Vizitorët në të nëpërmjet metodave bashkëkohore dhe interaktive do të mësojnë më shumë për energ...

Prenotoni vizitën në Qendrën Ekspozuese “Matka”

Na vizitoni dhe mësoni diçka të re nga bota e energjisë elektrike. Qendrën mund ta vizitojnë të gjithë të interesuarit. Keni mundësi të prenotoni vizitë në grup ose të na vizitoni gjatë orarit të punës së qendrës. Ju mirëpresim!