Shënimi i ditës së Teslës

Më 10 korrik e shënuam ditëlindjen e të madhit Nikolla Tesla në mënyrën për të cilën besojmë se edhe ai do të jepte pëlqim– duke mësuar dhe krijuar. Na vizituan gjithsej 220 mysafirë, prej tyre 135 ishin fëmijë të cilët morën pjesë në punëtoritë kreative.

Teatri për fëmijë dhe të rinj na mahniti me performimin e shfaqjes së tyre “Giga mega përrallë”, vizatuam 68 vizatime me temën e elektricitetit, shkruam 25 përralla, bënim eksperimente dhe makete me kubat Lego. Nuk i harruam as të moshuarit – ata patën mundësi të mësojnë diçka më shumë për Nikolla Teslën gjatë ligjëratës dhe prezantimit të filmit dokumentar për arritjet e tija shkencore.

Kaluam një ditë me të vërtetë emocionuese dhe argëtuese. Dhe mos harroni se ata që nuk ishin prezent në këtë ngjarje, mund të caktojnë një vizitë të rregullt dhe të mësojnë diçka më shumë për shkencëtarin e madh përmes eksponateve në qendrën ekspozuese.