Lajme

Shënimi i ditës së Teslës

Më 10 korrik e shënuam ditëlindjen e të madhit Nikolla Tesla në mënyrën për të cilën besojmë se edhe ai do të jepte pëlqim– duke mësuar dhe krijuar. Na vizituan gjithsej 220 mysafirë, prej tyre 135 ishin fëmijë të cilët morën pjesë në punëtoritë kreative.

Më shumë…

Dita e Teslës

Ju njoftojmë se kapaciteti për vizitorë dhe pjesëmarrës në shënimin e “Ditës së Teslës” është i plotësuar.

Më shumë…

Shpërblimi për përgjegjësi shoqërore

Qendra ekspozuese për energji elektrike – Matka është fituesi i Shpërblimit kombëtar për praktika më të mira për përgjegjësi shoqërore të ndërmarrjeve të Maqedonisë për vitin 2017, të cilin e ndajnë Trupi koordinativ për përgjegjësi shoqërore dhe Ministria e Ekonomisë e Republikës së Maqedonisë.

Më shumë…

Hapja e qendrës

Më 10 maj 2017, në prezencë të përfaqësuesve të institucioneve arsimore të Maqedonisë, dyert për opinionin e gjerë zyrtarisht i hapi z. Shtefan Peter, kryetari i Bordit drejtues të EVN Maqedonisë.

Më shumë…

Për qendrën

Qendra ekspozuese Matka është qendra e vetme edukative në Maqedoni që merret me tema energjetike. Në të vizitorët përmes metodave bashkëkohore interaktive mund të mësojnë më shumë për energjinë, historinë, prodhimin, transmetimin dhe përdorimin e saj.

Më shumë…

Ngjarja e muajit

Me një nder dhe gëzim të veçantë iu bashkëngjitëm shënimit të iniciativës humanitare që është e njohur në të gjithë botën “Pay it forward” (Vazhdo më tej).
Më 28.04 – E shtunë, në Parkun e qytetit (Shkup) te vendi “Shkollka” me të gjithë ata që kanë bërë dhe duan të bëjnë vepra të mira, pa fituar asgjë për kompensim 😉

Më shumë…