Учење

Добредојдовте во секцијата за учење. Целта на Изложбениот центар Матка е да креира нови генерации на љубители на природните науки. Токму затоа ви нудиме широк избор на ресурси за учење кои во континуитет ќе ги надополнуваме.

Енергетска ефикасност

За да се произведе електрична енергија, се трошат многу природни ресурси, па затоа од исклучително значење е рационалното користење на електричната енергија или енергетската ефикасност.

Повеќе…