QENDRA EKSPOZUESE MATKA

Energjia elektrike për ne është në dispozicion vetëm me një “klik”, por evolucioni i saj është i gjatë, gjenial, i veçantë. Pikërisht për këtë shkak e krijuam atë.

Lokacioni: Hec Matka

Kanioni Matka, Komuna e Sarajit, Shkup

Janë vendosur më shumë eksponate të cilat shpjegojnë historinë e energjisë elektrike

HISTORIA E ENERGJISË ELEKTRIKE

LAJME

Mësoni më shumë dhe vizitoni Qendrën ekspozuese për energjinë elektrike- "Matka"

23.04.2024 - E vendosur në hapësirën autentike dhe origjinale të Hidrocentralës së vjetër Matka, Qendra ekspozuese "Matka" tregon historinë e energjisë elektrike në Maqedoni, si dhe ndryshimet që kanë ndodhur me procesin e elektrifikimit. Në të njëjtën kohë, përmes një qasjeje inovative multimediale...

Shënimi i ditës së Teslës

Më 10 korrik e shënuam ditëlindjen e të madhit Nikolla Tesla në mënyrën për të cilën besojmë se edhe ai do të jepte pëlqim– duke mësuar dhe krijuar. Na vizituan gjithsej 220 mysafirë, prej tyre 135 ishin fëmijë të cilët morën pjesë në punëtoritë kreative. Teatri për fëmijë dhe të r...

Dita e Teslës

Ju njoftojmë se kapaciteti për vizitorë dhe pjesëmarrës në shënimin e “Ditës së Teslës” është i plotësuar. Ju faleminderit të gjithëve për interesimin e shprehur! Për të gjithë ata q...

Caktoni vizitën e Qendrës ekspozuese Matka

Na vizitoni dhe mësoni diçka të re nga bota e energjisë elektrike. Qendrën mund ta vizitojnë të gjithë të interesuarit. Keni mundësi të caktoni një vizitë grupore ose të na vizitoni gjatë kohës së punës së qendrës. Ju presim!